Twee leerlingen in top 5 Biologie Olympiade!

Een mooie voorrondeperiode van de Biologie Olympiade 2019 voor Helder havo/vwo!

Jochem Eijsbouts
uit 2C behaalde de beste score en werd eerste in de categorie vwo-onderbouw! Ithran Groenen uit V6 behaalde de vijfde plek in de categorie bovenbouw. Wij feliciteren onze winnaars van harte met deze geweldige prestatie! Zij horen bij de 185 uitverkorenen die de voorrondes met zo'n 20.000 deelnemers hebben doorstaan. 

In totaal waren er 7 Helder-leerlingen uit leerjaar 2 die in de top 10% zijn gekomen en een oorkonde zullen krijgen. Op school zijn er prijzen rondgedeeld aan de winnaars van hun categorie, zij hebben een vogelvoederhuisje of insectenhotel gekregen.

In het Eindhovens Dagblad werd er ook aandacht besteed aan deze prestatie, om het artikel te raadplegen klik hier.

Uitslag

Bovenbouw

Van de ca. 9500 leerlingen die meededen aan de bovenbouwtoets mogen de beste 100 leerlingen verder naar de tweede ronde. Die vindt dit jaar plaats bij de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, op vrijdag 22 maart. 

NBO 2019 – uitslag voorronde*

Onderbouw

In de onderbouw deden meer dan 10.000 leerlingen mee. Alleen de 50 beste vwo-leerlingen en de 50 beste havo-leerlingen komen op donderdag 4 april bij elkaar op de Aeres Hogeschool te Almere voor de tweede ronde van de juniorolympiade. 

BOJ 2019 havo – uitslag voorronde *
BOJ 2019 vwo – uitslag voorronde *

Wij wensen de leerlingen alvast heel veel succes!